Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Dounia praat en overwint

19-01-2017

Beeldverhaal over seksueel misbruik in migrantengezinnen

In migrantengezinnen komt seksueel misbruik van kinderen net zo vaak voor als in autochtone gezinnen. Inmiddels zijn op kleine schaal de eerste stappen gezet om migrantengemeenschappen in Nederland aan te zetten tot het bespreekbaar maken van het taboeonderwerp seksueel misbruik binnen de familie.

Het boekje biedt slachtoffers van seksueel misbruik en hun familie informatie en geeft advies hoe ze over hun ervaringen kunnen praten. Het bevat ook tips hoe familie, vrienden en kennissen er kunnen zijn voor slachtoffers.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Dounia praat en overwint is ontwikkeld ter ondersteuning van kleinschalige voorlichtings- en uitwisselingsbijeenkomsten door en voor migranten en helpt seksueel misbruik beter bespreekbaar te maken.
Het boekje is verschenen in 2015. Sinds januari 2017 is er ook een Nederlandstalige ingesproken versie. Andere talen volgen.

Downloads en folder bekijken

externe link Dounia praat en overwint (via Pharos.nl)
Sinds januari 2017 ook te bekijken en te beluisteren via externe linkyoutube (2017).

Download de pdf-bestandfolder over de voorlichtingsbijeenkomsten (via Pharos.nl)


Dounia praat en overwint (2015). Utrecht: Pharos, in samenwerking met Turkse arbeidersvereniging in Nederland (HTIB), Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) en Stichting Hindustani.
28 pag.

Ingesproken folder via het youtube-kanaal van Pharos:Doenia praat en overwint (2017)