Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

De kracht van spreken

30-11-2012

Dertig levensverhalen over seksuele kindermishandeling. Kwetsbaarheid en kracht gaan hand in hand in deze bundeling van ervaringen. Ze laten zien dat getraumatiseerde kinderen zich kunnen ontwikkelen tot wijze volwassenen die boven zichzelf zijn uitgestegen.

In 1983 publiceerde de Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling (VSK) De straf op zwijgen is levenslang, met negentien levensverhalen over seksuele kindermishandeling. De uitgave veroorzaakte een schokgolf; seksueel misbruik van kinderen was tot dan toe ‘onzichtbaar’ geweest.

Op 30 oktober 2012 verschijnt een nieuwe uitgave van het boek, aangevuld met naschriften bij de oorspronkelijke negentien levensverhalen. Daarbij zijn er ook elf nieuwe levensverhalen in het boek opgenomen van mensen die voorheen niet bereikt werden, zoals slachtoffers uit etnische minderheden en mannelijke slachtoffers.

De titel van de nieuwe uitgave van het boek is: De kracht van spreken. Dertig levensverhalen over seksuele kindermishandeling. Kwetsbaarheid en kracht gaan hand in hand in deze bundeling van ervaringen. Ze laten zien dat getraumatiseerde kinderen zich kunnen ontwikkelen tot wijze volwassenen die boven zichzelf zijn uitgestegen.


Vereniging tegen seksuele kindermishandeling (VSK). (2012). De kracht van spreken : dertig levensverhalen over seksuele kindermishandeling. Leeuwarden : Elikse, 2012.
ISBN 9789089544803. Verkrijgbaar in de boekhandel voor 18,50 euro