Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Eer en eerwraak : definitie en analyse

25-09-2007
In dit boek geeft de auteur op toegankelijke wijze antwoord op de vragen die leven over eer, eerwraak, bloedwraak en aan eer gerelateerd geweld.

Op eer en eerwraak rust een taboe. Althans in de gemeenschappen waarin het voorkomt; in westerse samenlevingen is eerwraak echter een onderwerp waar media graag sensationeel over berichten. Er bestaan echter veel misverstanden over, zelfs over de vraag wat eer en eerwraak inhouden. In dit boek geeft de auteur op toegankelijke wijze antwoord op de vragen die leven over eer, eerwraak, bloedwraak en aan eer gerelateerd geweld.
In het eerste deel wordt uitgelegd wat deze begrippen inhouden. Daarna leren we in een toegankelijk geschreven theoretisch deel en aan de hand van casusbeschrijving en analyses zelf gevallen analyseren en de risicos inschatten van kwesties die eergerelateerde kenmerken hebben. Achter in het boek vindt de gebruiker een omvangrijke vragenlijst die van pas komt bij het analyseren van concrete situaties.

Auteur

Dr. Rob Ermers (1965) is arabist en turkoloog. Sinds 2001 geeft hij, ook op maat, aan diverse instanties en organisaties, waaronder de politie, hulpverleningsinstanties en onderwijs, workshops en adviezen over de cultuur van het Midden-Oosten.