Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg

14-06-2016

Een duurzame visie op ketenzorg bij kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik en de centrale rol hierbij van het triage-instrument Veilig Thuis.

Visiedocument voor alle professionals die in hun werk te maken krijgen met vrouwen en mannen, kinderen en jongeren die in huiselijke kring geweld en onveiligheid doormaken. Het document biedt een inhoudelijke visie op ketensamenwerking en waarom deze gefaseerd moet verlopen, als voorwaarde voor een werkzame aanpak bij onveiligheid

Centraal staat de centrale rol van Veilig Thuis bij het tot stand brengen van directe veiligheid en bij het aansturen van het proces van gefaseerde ketensamenwerking.

Download

pdf-bestandEerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg (pdf-bestand, 1,22 MB, via vng.nl).


VogtlÃĪnder, L. en S. van Arum (2016). Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg. Een duurzame visie op ketenzorg bij kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik en de centrale rol hierbij van het triage-instrument Veilig Thuis. Den Haag / Utrecht: VNG & GGD GHOR Nederland.