Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Partnergeweld. Screening en risicotaxatie

03-07-2014

Een gedetailleerd beeld over wat er mogelijk is op vlak van screening en risicotaxatie bij partnergeweld.

Er wordt een antwoord geboden op heel wat vragen waarmee de praktijk en de wetenschap worden geconfronteerd: Welke instrumenten zijn er beschikbaar om partnergeweld op te sporen of om het risico op een herhaling of een escalatie accuraat in te schatten?; Welke instrumenten leveren betrouwbare en valide resultaten op?; Welke methode is gebruiksvriendelijk voor niet-klinische professionals?; Hoe kan er multidisciplinair op een eenduidige wijze worden gecommuniceerd over risico’s?; etc.
[Omslag Partnergeweld. Screening en risicotaxatie
Goede screening- en risicotaxatie-instrumenten dragen bij tot betere beslissingen en effectievere maatregelen, op voorwaarde dat de toepassing en interpretatie correct gebeuren. Op basis van een nauwkeurig overzicht van de psychometrische en praktische kwaliteiten van deze instrumenten kunnen professionals een verantwoorde keuze maken. Het boek bevat heel wat richtlijnen voor wie op een gestructureerde en evidence-based manier wil werken in dossiers van partnergeweld.

Uit de inhoud

pdf bestandInhoud (pdf, 38 Kb) (via maklu.be)
pdf bestandVoorwoord (pdf, 38 Kb) (via maklu.be)

Bestellen

externe link Via de uitgeverij Maklu
externe linkVia website APART


Groenen, A. & Matkoski, S. (eds.) (2014). Partnergeweld: hoe snel en efficient screenen en risico’s inschatten? Overzicht van psychometrische en praktische kwaliteiten en richtlijnen voor de praktijk. Maklu: Antwerpen.