Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Een verhaal apart: praktijkverhalen over dilemma's in de bemoeizorg

Een verhaal apart laat een aantal lastige situaties in de bemoeizorg zien maar ook op de mogelijkheden hier op een creatieve manier mee om te gaan.
Hulpverleners vertellen over hun cliënten en over hun aanpak van de problemen. Ieder verhaal gaat in op dilemma’s die zij tegenkomen in de meest uiteenlopende situaties en met een rijke schakering aan personages. Elk verhaal vertelt over de benaderingen en keuzes die hulpverleners maken om de impasse te doorbreken en een verbetering te realiseren in een vaak uitzichtloos bestaan.
Het boek is bedoeld voor een ieder die te maken heeft met hulp aan sociaal kwetsbaren. Voor de praktijk, maar ook voor hen die beleid maken, zorgarrangementen ontwikkelen en de bemoeizorg moeten financieren.

Een van de hoofdstukken is geschreven door Lienja van Eijkern en Ingrid van den Bosch met de titel: Wie komt er op voor de kinderen van Janneke?. Het beschrijft een casus uit de vrouwenopvang in Groningen waarbij de client door bemoeizorg terug kan keren in de maatschappij.

externe linkBestellen bij SWP uitgeverij


Lindt, S. van de (et. al.) (red.). (2009). Een verhaal apart: praktijkverhalen over dilemma's in de bemoeizorg. Amsterdam: SWP. ISBN: 978-90-8850-007-7. 176 pagina'. € 21.65