Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Zwijgen is zonde

16-12-2013

Seksuele en relationele vorming aan jongeren in religieus en cultureel diverse groepen

Het boekje Zwijgen is Zonde biedt voorlichters praktische instructies om seksualiteit en relaties bespreekbaar te maken binnen multiculturele en multireligieuze groepen jongeren.
Het geven van seksuele en relationele vorming in een multireligieuze of multiculturele groep jongeren is niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk. Iedere jongere, ongeacht religie, cultuur, opleiding of sekse, heeft recht op goede seksuele en relationele vorming.
Rekening houden met diversiteit betekent niet alleen oog hebben voor verschillen, maar juist ook aandacht hebben voor overeenkomsten in standpunten en achtergronden van jongeren. Goede objectieve informatie en een respectvolle dialoog draagt uiteindelijk bij aan veilige, prettige en gelijkwaardige seksuele relaties. Zwijgen is zonde!
boekomslag Zwijgen is zonde
Aan bod komt:

  1. Religie, cultuur en seksualiteit
  2. Seksuele rechten van jongeren
  3. Seksuele vor ming aan jongeren in religieus en cultureel diverse groepen
  4. Religies in Nederland
  5. Christendom
  6. Islam
  7. Hindoeïsme
  8. Boeddhisme
  9. Jodendom

pdf bestandZwijgen is zonde. Seksuele en relationele vorming aan jongeren in religieus en cultureel diverse groepen (pdf, 482 Kb) (via rutgerswpf.nl)


Ohlrichs, Y. & van der Vlugt, I. (2013), Zwijgen is zonde. Seksuele en relationele vorming aan jongeren in religieus en cultureel diverse groepen. Utrecht: Rutgers WPF.