Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Symposium ‘ZIE wat ik NIET zeggen kan’

04-12-2013

Verslag van het Symposium ‘ZIE wat ik NIET zeggen kan’ gehouden in het Provinciehuis ’s-Hertogenbosch op 19 september 2013.

Lezingen

  • Brigite van Haaften, gedeputeerde provincie Brabant."Wie maakt het verschil?" Welkomstwoord over onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.
  • Jan de Werd, directeur Safegroup: “Kijken we niet te gemakkelijk weg?”. Over de verleiding om weg te kijken en het belang van expertise.
  • Sjoerd Top, districtschef politie Waterweg Noord (Rotterdam e.o.). “Staat veiligheid slachtoffers centraal of targets en protocollen?”. Over samenwerken en het verschil tussen ‘afspreken’ en ‘doen’.
  • Arianne Struik, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en programmaleider emotionele stoornissen Herlaarhof, Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. : "Trauma’s herkennen en verwerken". Over het herkennen en aanpakken van trauma’s.
  • Hans Janssen, voormalig ambtenaar en nu betrokken bij het EU-project: “FJC nieuwe stip op de horizon van samenwerking”. Family Justice Centers (FJC). Over een stap verder in de samenwerking.

Documentaire

Vertoning van de documentaire "Zie wat ik niet zeggen kan" Anne-Mieke van den Berg; Movedmedia

Organisaties

Safegroup (West-Brabant), organisatie voor hulp aan gezinnen die te maken hebben met huiselijk geweld
Kompaan en De Bocht (Goirle), organisatie voor hulp bij vragen en problemen op het vlak van opvoeden, ontwikkeling van jeugd en veiligheid in gezinnen en relaties
Neos (Eindhoven), organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Meer informatie

Voor het uitgebreide verslag: aannvragen via mail naar directiesecretariaat@safegroup.nl
De film ‘ZIE wat ik NIET zeggen kan’ kunt u bestellen via externe linkwww.movedmedia.nl/webshop
Voor vragen: directiesecretariaat@safegroup.nl

pdf bestandSymposium ‘ZIE wat ik NIET zeggen kan’ (pdf, 2,3 MB)