Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Verslag Congres huiselijk geweld en kindermishandeling

28-11-2013

Het landelijk Congres huiselijk geweld en kindermishandeling op 18 november in Nieuwegein heeft meer dan 600 bezoekers getrokken. De organisatie blikt terug op een geslaagde dag. Via de website van het congres is inmiddels een verslag beschikbaar.

Het landelijk congres was bedoeld voor professionals, zoals gemeenteambtenaren, medewerkers van de opvang, maatschappelijk werk en jeugdzorg en (gemeente)bestuurders . De dag bood hen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en met elkaar in discussie te gaan.

Democratisch verslag

De verslaglegging van dit congres vond op democratische wijze plaats. Congresdeelnemers leverden zelf verslagen aan. Het uiteindelijke verslag is uit al die verschillende impressies samengesteld. Ook van de diverse workshops werden verslagen aangeleverd. Daarin kwamen veel verschillende thema’s aan de orde, van het mobiliseren van burgerkracht en het signaleren van stressreacties bij cliënten tot het huisverbod bij kindermishandeling.

Download het verslag op de externe linkwebsite Landelijk congres huiselijk geweld en kindermishandeling. Hier vindt u ook de handouts en de inleidingen van Jacques Wallage en Eileen Munro.