Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Virtual Reality project Vergeet Mij Niet (artikel)

05-06-2018

Hoe ruziënde ouders in een virtuele omgeving de emoties van plegers van partnergeweld beïnvloeden

Het Virtual Reality project ‘Vergeet Mij Niet’ werkt goed als onderdeel van BORG (Beëindig Onderling Relationeel Geweld), een training voor daders van partnergeweld.

Het met behulp van een VR-bril meemaken van een ruzie tussen ouders vanuit het perspectief van een 7-jarig kind is een waardevolle aanvulling op deze training. Deelnemers die vóór de simulatie moeite hadden om zich in te leven, durfden zich erna kwetsbaar op te stellen. Het lukte deelnemers te reflecteren op hun gedrag; ze konden zich beter verplaatsen in de situatie en de gevoelens van hun kinderen. Ook kregen ze meer inzicht in de schadelijke gevolgen van geweld.

Lees het gehele artikel

pdf-bestand‘Vergeet Mij Niet’. Hoe ruziënde ouders in een virtuele omgeving de emoties van plegers van partnergeweld beïnvloeden (Pdf-bestand, 299,73 kB, via bjutijdschriften, Boom juridisch)

Zie ook: externe linkVirtual Reality succesvol in training partnergeweld (via reclassering.nl)


Henskens, R., Wondergem, B., Mooij, J., Zon, Ch. van & Schoutens, L. ‘Vergeet Mij Niet’. Hoe ruziende ouders in een virtuele omgeving de emoties van plegers van partnergeweld beïnvloeden. In Proces 2018 (97) 2, p. 86-97.