Evaluatie van het project De Cirkel is Rond

In januari 2018 is het project De Cirkel is Rond, inzet ervaringsdeskundigheid bij (ernstig en structureel) huiselijk geweld in de regio West-Brabant gestart. Het gaat om een samenwerkingsproject Veilig Thuis en Safegroup/Jutz. Onderzoekers van GGD West-Brabant hebben de inzet van ervaringsdeskundigen in het eerste uitvoeringsjaar (1 januari 2018 - 1 februari 2019)  geëvalueerd.

Doel van het project

• Het verbeteren van de hulpverlening (herstel) bij (gezin) systemen van het Interventieteam en Safegroup/Juzt in casussen waarbij ernstig en complex huiselijk geweld speelt.

• Het versterken van kwetsbare cliënten in het werken aan herstel van veiligheid in hun leven en hen ondersteunen in het weer oppakken van de draad van hun leven en hun leven nieuwe vorm en inhoud geven door de inzet van ervaringsdeskundigen.

• Het verbeteren van de psychische gezondheid, het zich bewust worden van het effect van huiselijk geweld op de kinderen/ andere leden van het (gezin)systeem en het accepteren van (professionele) hulp zijn belangrijke onderdelen.

• Projectmatig ervaring opdoen met de inzet van ervaringsdeskundigen in het hulpverleningsproces bij ernstig en complex huiselijk geweld.