Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Eerloos geweld

10-08-2010

Maatschappelijk werker begeleidt twee mannen , die door hun familie en gemeenschap worden aangezet tot eergerelateerd geweld. Daders worden aangesproken.

Inhoud

De documentaire toont hoe een Turks-Koerdische maatschappelijk werker twee mannen begeleid, die door hun familie en gemeenschap worden aangezet om eergerelateerd geweld, een eermoord, te plegen. Acteurs spelen de cliëntenrollen, maar de situaties zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. In een interview geeft de maatschappelijk werker toelichting over zijn werkwijze.

Doel

De film is onderdeel van het project “Geen eer aan te behalen”. (link naar preventieproject) Dit project richt zich op het voorkomen van eergerelateerd geweld door het aanspreken van potentiële daders en hun omgeving, door verspreiding van deze documentaire en het creëren van aandacht in de media. Daarnaast door hulpverlening te bieden aan potentiële daders die onder druk staan van de familie, en door bemiddeling met de familie in te zetten. Hulpverleners hebben eenzelfde culturele achtergrond als de cliënt.

Doelgroep

  • (potentiële) daders
  • Hulpverleners

externe linkWebsite Zebra Deb Haag