Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Zoek met trefwoorden

huiselijk geweld

Legenda:

specifiekere termen
gerelateerde termen

Banner website Een veilig thuis

Nieuws

nieuws01-07-2015RSJ wil vaker ondertoezichtstelling ongeboren kind

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) wil meer (gedwongen) hulp aan bepaalde zwangere vrouwen in de eerste fase van hun zwangerschap. Het gaat om vrouwen die zich risicovol gedragen tijdens hun zwangerschap of om vrouwen die in risicovolle omstandigheden verkeren, bijvoorbeeld wegens psychische problematiek, verslaving of huiselijk geweld.

nieuws29-06-2015GGD Twente eerste GGD met Keurmerk Meldcode

GGD Twente heeft als eerste GGD in Nederland het Keurmerk Meldcode gekregen. Dit keurmerk laat zien dat de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling op de juiste manier gehanteerd wordt.

nieuws26-06-2015Taskforce organiseert Week tegen Kindermishandeling

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 16 t/m 21 november 2015 de Week tegen Kindermishandeling. In deze week kan iedereen activiteiten organiseren die binnen dit thema vallen. Men kan zich hiervoor aanmelden via de site Weektegenkindermishandeling.nl.

nieuws26-06-2015Slachtoffers loverboys opgeleid als voorlichter

Jonge vrouwen die te maken hebben gehad met loverboys kunnen vanaf augustus in Rotterdam een speciale opleiding volgen. Na de opleiding gaan de vrouwen zelf voorlichting geven op scholen over loverboys die jonge meisjes inpalmen om hen uiteindelijk te laten werken als prostituee.

nieuws25-06-2015Opvoed- en opgroeiproblemen ongelijk verdeeld

Met de meeste jongeren in Nederland gaat het goed, maar een aantal groepen worstelt met onevenredig veel hardnekkige problemen. Het gaat dan om laagopgeleide jongeren en gezinnen met meervoudige of chronische problemen.

Recente publicaties

Recente beleidsstukken

Recente feiten en cijfers