Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Zoek met trefwoorden

huiselijk geweld

Legenda:

specifiekere termen
gerelateerde termen

Banner website Een veilig thuis

Nieuws

nieuws24-04-2015Recordaantal contacten Drentse hulpdienst

Tegen Haar Wil, de telefonische hulpdienst voor slachtoffers van seksueel geweld, stalking en/of huiselijk geweld in Drenthe, heeft vorig jaar een recordaantal telefoongesprekken gevoerd en mails beantwoord. Dat staat in het jaarverslag 2014.

nieuws23-04-2015'Aanpak kindermishandeling vraagt om multi-disciplinaire centra'

De aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld in Nederland heeft gefaald en zal blijven falen zonder fundamentele wijzigingen. Dat stellen vijf pleitbezorgers van de organisatie Veilige Haven in het NRC. Zij willen dat één organisatie de aanpak voor haar rekening neemt.

nieuws21-04-2015Pulitzer prijs voor serie over huiselijk geweld

Een lokale krant uit het Amerikaanse Charleston heeft gisteren de Pulitzer prijs gewonnen voor de belangrijkste journalistieke productie met een reeks artikelen over huiselijk geweld.

nieuws21-04-2015ICT-applicaties getest voor Veilig Thuis organisaties

Het Programma Doorontwikkeling Veilig Thuis van de VNG heeft vier ICT-applicaties getest voor Veilig Thuis organisaties. De resultaten zijn gepubliceerd in de Rapportage gebruikerstest ICT Veilig Thuis.

nieuws20-04-2015Nieuwe acties Wereldconferentie Vrouwenopvang

De organisatie van de Wereldconferentie Vrouwenopvang wil dat de conferentie voor iedereen toegankelijk is. Om te zorgen dat geïnteresseerden bij gebrek aan financiële middelen toch bij deze conferentie aanwezig kunnen zijn, zijn diverse acties bedacht.

Recente publicaties

Recente beleidsstukken

Recente feiten en cijfers