Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Zoek met trefwoorden

huiselijk geweld

Legenda:

specifiekere termen
gerelateerde termen

Banner website Een veilig thuis

Nieuws

nieuws27-03-2015Eenduidige rol politie in Veiligheidshuizen vastgelegd

Met het rapport 'Politie in Veiligheidshuizen' dat deze maand verscheen, geeft de Nationale Politie duidelijkheid over haar rollen en taken binnen de Nederlandse Veiligheidshuizen. “Het rapport beschrijft zwart op wit wat de politie de Veiligheidshuizen levert en daar mogen ze ons ook op afrekenen”, aldus politiechef Liesbeth Huyzer.

nieuws26-03-2015Kind onvoldoende betrokken bij ouderschapsplan

Bij problematische scheidingen is deelname van de kinderen aan het opstellen van het verplichte ouderschapsplan onvoldoende geborgd. Dat concludeert Veronica Smits in het proefschrift dat ze op maandag 30 maart verdedigt aan Tilburg University. Ze pleit ervoor om de inbreng van een gedragsdeskundige bij het scheidingsproces te vergroten.

nieuws25-03-2015Reactie Van Rijn op kritiek hulp aan kinderen bij huiselijk geweld

Uitgangspunt 1 voor Veilig Thuis is dat Veilig Thuis prioriteit geeft aan de belangen van kinderen. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in antwoord op Kamervragen van Marith Rebel (PvdA) naar aanleiding van een bericht dat hulpverleners te weinig oog hebben voor het kind bij huiselijk geweld.

nieuws23-03-2015Handreiking over hulpverlening aan biculturele LHBT’s

Movisie heeft vorige week de handreiking 'De kastdeur op een kier' uitgebracht. Die beschrijft onder andere hoe gemeenten, zorg en belangenvereniging met biculturele LHBT's (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) kunnen omgaan.

nieuws23-03-2015Gewijzigd triage-instrument Veilig Thuis beschikbaar

Er is een nieuwe versie van het triage-instrument Veilig Thuis uitgekomen. Met deze wijziging sluit het triage-instrument beter aan bij de praktijk.Het ziet ernaar uit dat deze gewijzigde versie voorlopig de laatste is.

Recente publicaties

Recente beleidsstukken

Recente feiten en cijfers