Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Zoek met trefwoorden

huiselijk geweld

Legenda:

specifiekere termen
gerelateerde termen

Banner website Een veilig thuis

Nieuws

nieuws31-08-2015Interventieteam West-Brabant goed beoordeeld

Cliënten van het Interventieteam (IT) Huiselijk Geweld in de regio West-Brabant beoordelen de geboden hulp als ruim voldoende tot zeer goed. Dat blijkt uit de evaluatie over het haar 2014. In dat jaar werden 112 casussen behandeld. Elke medewerker had er gemiddeld negen.

nieuws27-08-2015Dader moord op vrouw meestal (ex)partner

Ruim de helft van de vrouwen die in de afgelopen vijf jaar werden vermoord, werd omgebracht door hun partner of een ex. Bij vermoorde mannen was een kennis of vriend vaak de dader. Dat blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

nieuws26-08-2015Collectief tegen Kindermishandeling

Het Rijk en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn het project Collectief tegen Kindermishandeling gestart. Dit collectief richt zich speciaal op een vernieuwde, betere aanpak van kindermishandeling. Hiervoor zijn in zes gemeenten samenwerkingsverbanden ingericht.

nieuws25-08-2015Kring van Veiligheid voor betere aanpak GIA

Movisie en het Nederlands Jeugdinstituut hebben het initiatief genomen voor een Kring van Veiligheid waarin bestuurders, professionals en ervaringsdeskundigen opnieuw kijken naar de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties (GIA).

nieuws24-08-2015‘Wijkteam onvoldoende kennis van huiselijk geweld’

Wijkteams weten nog te weinig over de aanpak van huiselijk geweld. Dat stelt Movisie-medewerkster Wendela Wentzel in een interview met Zorg + Welzijn. Zij is een van de auteurs van het Basisboek Huiselijk geweld dat onlangs is vernieuwd.

Recente publicaties

Recente beleidsstukken

Recente feiten en cijfers