Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Zoek met trefwoorden

huiselijk geweld

Legenda:

specifiekere termen
gerelateerde termen

Banner website Een veilig thuis

Nieuws

nieuws25-11-2015Langduriger toezicht zeden- en zware geweldsdelinquent

Zware gewelds- en zedendelinquenten en tbs-gestelden komen langer onder intensief toezicht te staan en keren onder voorwaarden terug in de samenleving. Bij terugvalgedrag en (dreigende) recidive kan zo direct worden ingegrepen. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Dijkhoff (VenJ), waarmee de Eerste Kamer gisteren heeft ingestemd.

nieuws25-11-2015Aantoonbare meerwaarde aandachtsfunctionaris

Organisaties doen er goed aan om een aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en Huiselijk geweld aan te stellen. Deze zijn namelijk beter in staat signalen op te vangen en de meldcode te volgen. Dat blijkt uit de bachelorscriptie van Martine Bakker en Relinde Oudbier, die hiermee de Leren Signaleren Scriptieprijs 2015 wonnen.

nieuws25-11-2015Verbeterpunten Veilig Thuis Utrecht, Drenthe, Noord en Midden Limburg

De kwaliteit van Veilig Thuis-organisaties in Drenthe, Noord en Midden Limburg en Utrecht is in augustus en september onderzocht door de Inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg. Er blijken nog veel verbeterpunten.

nieuws24-11-2015Klant steeds vaker vervolgd voor betaalde seks met minderjarige

In het afgelopen jaar zijn er net zo veel klanten van 16- en 17-jarigen vervolgd voor seks tegen betaling als in de veertien jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen naar vervolging en berechting van deze klanten.

nieuws24-11-2015Verdrag van Istanbul geratificeerd

Het Verdrag van de Raad van Europa inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld treedt in ons land op 1 maart volgend jaar in werking. Nederland heeft het verdrag afgelopen woensdag geratificeerd.

Recente publicaties

Recente beleidsstukken

Recente feiten en cijfers