Gelderland krijgt opvang voor slachtoffers ouderenmishandeling

In Gelderland worden appartementen gebouwd die speciaal zijn ingericht voor de opvang van mishandelde ouderen. Moviera heeft hiervoor een plan ontwikkeld. Dat meldt De Gelderlander vandaag.

Moviera heeft al vier opvanglocaties voor slachtoffers van huiselijk geweld in Apeldoorn, Oosterbeek, Ede en Nijmegen, maar deze zijn niet goed toegerust op de crisisopvang van (hoog-)bejaarde slachtoffers van huiselijk geweld.

Vergrijzing

Moviera en Veilig Thuis Gelderland-Midden (VTGM) verwachten dat met de toenemende vergrijzing en de wens van ouderen om langer thuis te willen blijven wonen, het aantal slachtoffers van ouderenmishandeling in de toekomst zal toenemen. 

Vorig jaar heeft VTGM 104 keer een adviesvraag over ouderenmishandeling en 75 keer een melding van ouderenmishandeling ontvangen. "We zien waarschijnlijk alleen het topje van de ijsberg", aldus Miranda Hendriksen, manager van VTGM in De Gelderlander.

Moviera kiest volgens de krant voor de bouw van dertig appartementen voor de crisisopvang van vrouwen (met jonge kinderen) én senioren in de regio Arnhem. Er kunnen maximaal honderd mensen worden gehuisvest.