Aantal lokale allianties bijna verdubbeld

Het aantal lokale allianties tegen financieel misbruik van ouderen is sinds eind 2017 verdubbeld. Inmiddels zijn er ruim 60 van deze publiek-private samenwerkingen van notarissen, banken, Veilig Thuis, politie, ouderenbonden, gemeenten, (thuis)zorginstellingen, woningbouwcorporaties en andere partijen.

De allianties hebben als doel om het financieel misbruik van ouderen een halt toe te roepen. Het afgelopen jaar werkte het aanjaagteam Lokale Allianties met lokale partijen aan de oprichting van nieuwe allianties. Met succes: hun aantal groeide van 35 naar ruim 60.

Meerwaarde

De lokale allianties ontstonden in heel Nederland. En de beweging zet zich verder door. Want deelnemers van lokale allianties ervaren de meerwaarde van het netwerk. Zowel bij de uitvoering van hun eigen werkzaamheden als in de verruiming van hun aandacht voor financieel misbruik van ouderen.

Ondersteuning

Het aanjaagteam Lokale Allianties houdt nu op te bestaan, maar de ondersteuning gaat door. Lokale allianties krijgen een plek in het landelijke programma ‘Geweld hoort nergens thuis’.

De projectleiders in de regio gaan het concept verder verspreiden. Uiteraard blijven de toolkits voor lokale allianties gewoon beschikbaar. Je vindt de toolkits op de website Aanpak Ouderenmishandeling. Hier kun je volgende maand ook het eindrapport van het aanjaagteam Lokale Allianties lezen.