Mutsaersstichting verliest opvangvoorziening

De opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld in de regio Noord- en Midden-Limburg gaat per 1 januari over van de Mutsaersstichting naar Moveoo.

De Mutsaersstichting vindt het besluit onbegrijpelijk en overweegt juridische stappen. Dat meldt De Limburger.

De gemeenten in Noord- en Midden-Limburg schreven deze zomer een aanbesteding uit voor opvangvoorziening. Moveoo kreeg met een 6,5 de hoogste beoordeling van alle drie de inschrijvers. De Mutsaersstichting werd met een 5,1 beoordeeld.

De gemeenten geven aan dat de Mutsaersstichting onvoldoende aandacht besteedt aan het principe van één plan voor één gezin.

Ook heeft de stichting onvoldoende omschreven hoe ze de 'vindbaarheid en bereikbaarheid' van de organisatie vanaf 1 januari vorm gaat geven.

Kort geding

Door het besluit raakt de Mutsaersstichting de voorziening na twintig jaar kwijt. Bestuurder Mathieu Goedhart heeft een gesprek aangevraagd in de hoop extra toelichting te krijgen. "Als die toelichting naar tevredenheid is, zullen we ons erbij neerleggen. Maar ik verwacht niet dat ik het zal begrijpen." De kans is daarom groot dat de Mutsaersstichting een kort geding tegen het besluit aanspant.