SAFE Women lanceert video

SAFE Women, een website voor vrouwen die te maken hebben met partnergeweld, heeft deze week een video gelanceerd om aandacht te vragen voor dit online platform, om zo meer vrouwen te kunnen helpen.

SAFE biedt een anonieme, laagdrempelige manier om informatie te zoeken. Het geeft vrouwen handvatten om na te denken over hun eigen situatie, hulp te zoeken en contact te hebben met andere vrouwen die hetzelfde mee hebben gemaakt.

Video SAFE Women

Het is vaak een grote stap om hulp te zoeken door te bellen of naar een hulpverlener te gaan.

SAFE is onderdeel van wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. De website is onderdeel van het promotieonderzoek van Nicole van Gelder. “Het onderzoek wat we nu met SAFE doen, loopt tot in 2020”, aldus Van Gelder. “Daarna volgt een evaluatie. We zullen in ieder geval tot in 2021 bezig zijn met onderzoek rondom dit platform. Daarna willen we SAFE graag verder uitbouwen.”

Bekijk de video van SAFE Women.