Tante Louise lanceert game tegen ouderenmishandeling

De Brabantse zorgorganisatie Tante Louise heeft gisteren een game ter preventie van ouderenmishandeling gelanceerd. De game is leerzaam voor iedereen die met ouderen te maken heeft: van bankmedewerker tot kapper.

Tante Louise presenteerde de game gisteren tijden het congres ‘Wie helpt?! in Bergen op Zoom.

Het congres was door de zorgorganisatie georganiseerd om het bewustzijn rond ouderenmishandeling te vergroten.  De circa vierhonderd deelnemers speelden als eerste gezamenlijk de game die als doel heeft het grote publiek bewust te maken van de vele gezichten die ouderenmishandeling heeft. Van fysiek geweld tot financiële uitbuiting, van treiteren of beledigen tot verwaarlozing of zelfs seksueel misbruik. 

Zo maakten de gamers tijdens het congres kennis met de inwoners van een fictief stadje, waaronder verschillende senioren. Wie aandachtig het spel speelt, herkent in de verschillende spelfases de signalen die mogelijk op misbruik of ontspoorde mantelzorg wijzen. Ook de landelijke code om mishandeling te melden is in de game verwerkt.

De game ‘Wie helpt?!’ is inmiddels gratis beschikbaar in de Apple- en de Google Playstore.