Campagnemateriaal voor Dag tegen ouderenmishandeling

Aankomende maandag vindt de internationale Dag tegen ouderenmishandeling plaats. Vanuit de campagne 'Ikdoeietstegenhuiselijkgeweld' en het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) zijn verschillende communicatiemiddelen beschikbaar, die ingezet kunnen worden om extra aandacht en bewustzijn voor de strijd tegen ouderenmishandeling te genereren.

Alle redacties van huis-aan-huis bladen in Nederland hebben deze week een redactioneel artikel ontvangen met een verhaal uit de praktijk en vijf dingen die je kunt doen bij vermoedens van ouderenmishandeling.

Naast het redactionele artikel dat naar de huis-aan-huis bladen is verzonden, is er een ervaringsverhaal van een omstander van ouderenmishandeling beschikbaar. Er zijn suggesties voor berichten op sociale media en er is een aantal quotes van omstanders die in actie kwamen bij een vermoeden van ouderenmishandeling. Al deze communicatiemiddelen kunnen vanuit de Campagnetoolkit Ouderenmishandeling worden gedownload. Deze bevat ook de onlangs geactualiseerde factsheets over ouderenmishandeling.

Reisblog

Ouderenmishandeling is één van de thema’s op de GHNT regionale route 2021. Merel Steinweg schrijft reisblogs over de onderwerpen die in de 28 regio’s op de route 2021 extra aandacht krijgen. Deze keer ging zij op (digitaal) op bezoek in regio Flevoland en sprak met verschillende betrokkenen die hart hebben voor de strijd tegen ouderenmishandeling. Een oplosbaar probleem zo is de stelling.

Op 15 juni komt ook de landelijke VWS nieuwsbrief Veilig Ouder worden weer uit.