Het Kopland en Zienn verder als Wender

Opvangorganisaties Het Kopland en Zienn gaan voortaan verder onder een gezamenlijke nieuwe naam: Wender. Wender helpt mensen die te maken hebben met (dreigende) dakloosheid en huiselijk geweld en het voorkomen daarvan in Noord Nederland.

Het Kopland en Zienn werken al langere tijd intensief samen. Drie jaar geleden kregen beide organisaties al een gezamenlijk bestuur.

papierstapel

De naam Wender staat voor draaien, keren, wenden. En het staat symbool voor mensen die op een keerpunt in hun leven staan. Die een andere, positieve wending aan hun leven willen geven.

“We zijn heel blij met deze stoere en betekenisvolle naam,” zegt bestuurslid Marita Schreur. “Een interne werkgroep heeft de naam gecreëerd, het straalt uit waar we voor staan en het past goed bij wat we willen zijn voor onze cliënten”.

Wender helpt cliënten met opvang en ondersteuning om een positieve wending aan hun leven te geven. Een eigen plek. Weg van huiselijk geweld. Weg van dak- en of thuisloosheid. Wender biedt veiligheid, rust en structuur, zodat mensen weer vooruit kunnen kijken. Durven te dromen. De draad weer oppakken. De touwtjes van het leven in handen nemen. Hoe ingewikkeld dat soms ook is.

Ambitie

Bij Wender werken circa 650 medewerkers op verschillende locaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Jaarlijks bieden wij hulp aan zo’n 2800 cliënten. De ambitie is het zo veel mogelijk voorkomen van dak- en thuisloosheid en huiselijk geweld door in te zetten op ambulante hulp en preventie in Noord Nederland.