Cultuurmakers zetten zich in voor openbreken gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer heeft een groep cultuurmakers bij elkaar gebracht om te helpen het maatschappelijk gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag open te breken.

Het betreft een groep cultuurmakers uit verschillende disciplines: zangeres en actrice Hadewych Minis, programmamaker Sahil Amar Aïssa, schrijver en televisiemaker Splinter Chabot, actrice en theatermaker Saskia Temmink, zanger Joshua Nolet, actrice en programmamaker Fatma Genç, theater- en televisiemaker Evi Hanssen, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat, zangeres en theatermaker Karin Bloemen, illustrator en schrijver Jip van den Toorn en comedian Ruud Smulders sloten zich al aan.

De Regeringscommissaris ziet het als haar taak om verbinding te maken met de samenleving door op verschillende plekken vanuit verschillende perspectieven het gesprek te voeren en aan te jagen. Zo wordt met cultuurmakers en anderen onder andere een podcastserie ‘Alles op tafel’ gemaakt.

Hamer zal de komende tijd ook ambassadeurs uit andere sectoren betrekken. Denk aan ambassadeurs vanuit de zorg, het onderwijs, de sport en het bedrijfsleven, om op al die plekken het gesprek vorm te geven.

Meer hierover leest u op de website van de Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld (bron):
www.rcgog.nl