Te lang gebleven in een mishandelingsrelatie

Je bent hoger opgeleid, hebt een goede baan met verantwoordelijkheid, en een rijk sociaal leven. Dan word je geen slachtoffer van partnergeweld toch? Het overkwam Aukje, Maarten en Ester wel. Op FD.nl vertellen zij hun verhaal.

Toen een vriendin haar erop wees dat ze wel erg onderdanig aan haar man, ontkende Ester meteen. “Had ze de situatie omgedraaid en gezegd dat mijn man haar behoorlijk veeleisend leek en dat ze zich afvroeg of het wel goed ging tussen ons, dan had ik me wellicht minder als slapjanus gezien. Ik realiseerde me al langer dat ik me gevangen voelde in een giftig huwelijk. Het heeft jaren geduurd voordat ik aan mezelf durfde toegeven dat ik mishandeld werd.”

Lees het hele artikel op FD Persoonlijk, het weekendmagazine van het FD.

Auteur

Charlotte van Drimmelen