Vermoedens van seksueel misbruik bij jonge kinderen tegen de achtergrond van een scheiding en verdenking van de ene naar de andere ouder.

Onderzoeksrapport van het Landelijk Psychotraumacentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het UMC Utrecht

De hoofdvraag van het onderzoek: ‘Waarin verschilt casuïstiek bij vermoeden van seksueel misbruik, bij kinderen van gescheiden ouders die elkaar verdenken, van casuïstiek binnen intacte gezinnen en gescheiden gezinnen zonder onderlinge verdenking?’ (p.8).
Er is dossieronderzoek gedaan en daarnaast zijn jeugdprofessionals geïnterviewd.

Het onderzoek en het nieuwsbericht erover vindt u op de website van UMC Utrecht (bron).

Groot, A., Bicanic, I., Trouwborst, C., & Cover, M. (2022). Vermoedens van seksueel misbruik bij jonge kinderen tegen de achtergrond van een scheiding en verdenking van de ene naar de andere ouder. Utrecht: Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis. 
Klik hier voor de rechtstreekse link naar het rapport.