Monitor Seksueel geweld tegen kinderen 2018-2022

Seksueel geweld tegen kinderen vindt meestal plaats in een woning. Dat blijkt uit meldingen bij de politie. Meer erover is te lezen in de Monitor seksueel geweld tegen kinderen 2018-2022 van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.

Het seksueel geweld tegen kinderen dat plaatsvindt in een woning bestaat onder meer uit incest, verkrachting, sexting en aanranding, zo laten de registratiecijfers van de politie zien. Achtendertig procent van de verdachten van het geweld zijn jonger dan 21 jaar. Dit onderstreept het belang van goede relationele en seksuele vorming voor alle kinderen, passend bij hun leeftijd, aldus Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Conny Rijken.

De monitor is te downloaden van de website van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen: www.nationaalrapporteur.nl (bron).

Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen (2023). Monitor seksueel geweld tegen kinderen 2018-2022. Nationaal Rapporteur.