Rotterdam gaat verbetermaatregelen Veilig Thuis monitoren

De gemeente Rotterdam gaat de cijfers van de wachtlijsten bij Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond en de voortgang van de implementatie van de verbetermaatregelen structureel monitoren.

Dat is gisteren besloten naar aanleiding van een motie van Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) die kon rekenen op brede steun van de gemeenteraad.

Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond kampt met grote achterstanden. De regio doet het veel slechter dan de rest van Nederland. Wethouder Bokhove (Jeugd) moet het probleem oplossen. Zij is ervan overtuigd dat de nieuwe directeur zijn verbeterplannen bij Veilig Thuis met de grootst mogelijke snelheid zal gaan uitvoeren.

Het werkelijke probleem

"Maar dat heb ik in het verleden ook gehoord", aldus Hoogwerf. "En dat mensen een paar avonden overwerken om formulieren weg te werken, dat snap ik. Maar dat de specialistische jeugdzorg zegt: we hebben jongeren op straat rondlopen waar geen geld voor is, dat is het werkelijke probleem. Laten we het alsjeblieft wel serieus nemen en niet in een papieren werkelijkheid blijven hangen. Ik zie het personeelstekort nog niet weggewerkt."

Er komt nu eerst een nulmeting, zodat de gemeenteraad ook de cijfers tot december heeft, met alle verbetering die vanaf oktober zijn ingevoerd. Vanaf januari volgt er ieder kwartaal een monitor.