Gemengde reacties op huiselijk geweld podcast Omroep Brabant

Omroep Brabant heeft gisteren een podcast over huiselijk geweld gelanceerd: 'Ik sla mijn vrouw'. Hierin komen zowel een dader als slachtoffer aan het woord. Op social media wordt verdeeld gereageerd op het feit dat de dader zijn verhaal mag doen.

In de vierdelige podcastserie zijn René en Karin te horen die in een situatie van huiselijk geweld terecht zijn gekomen.

Podcast huiselijk geweld Omroep Brabant

René mishandelde zijn vrouw en kinderen jarenlang en vertelt hier openhartig over. De podcast is mede mogelijk gemaakt met behulp van Teun Haans van Sterk Huis en de Regionale Taskforce Kindermishandeling. De serie gaat onder meer in op de vraag hoe het kan dat een relatie liefdevol begint en toch ontspoort.

Online zorgt het bericht over de podcast voor wisselende reacties. Veel mensen zijn positief, maar er zijn ook mensen die vinden dat René geen podium zou moeten krijgen.

Gevoelig onderwerp

"Het is een enorm gevoelig onderwerp”, aldus Wim Heesterbeek, een van de makers van de podcastserie op Omroepbrabant.nl. “ Niemand praat de daden van René goed. Dat doen wij niet in de podcast, maar dat doet René zelf ook zeker niet. Als je alle afleveringen luistert, hoor je dat ook."

Hij vervolgt: "We zijn blij dat René zijn verhaal wilde doen, zodat mensen een beeld krijgen van hem. Daders van huiselijk geweld hoor je niet of nauwelijks in de media, wat voor mensen zijn dit?” Door zowel met slachtoffer als dader te praten, hoopten de makers een zo compleet mogelijk beeld te schetsen.