De Waag start hulplijn voor plegers huiselijk geweld

De Waag, het centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg, heeft deze week een anonieme telefonische hulplijn geopend voor mensen die zich agressief gedragen of dreigen te gaan gedragen in de thuissituatie.

Stress over behoud van werk, zorgen om financi├źn maar vaak ook toename van middelengebruik kunnen tijdens deze crisis leiden tot spanningen in de thuissituatie.

En dat terwijl de mogelijkheden om even afstand van elkaar te nemen beperkter zijn. Met de hulplijn wil De Waag mensen ondersteunen door te luisteren en tips te geven over hoe zij zich kunnen beheersen en welke veiligheidsmaatregelen zij kunnen toepassen.

De Waag roept iedereen op om mensen die hierbij baat kunnen hebben, te attenderen op deze hulplijn.

De hulplijn is gratis en anoniem bereikbaar tijdens werkdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur via het nummer: 030 - 850 71 12.