Jubilerende Nationaal Rapporteur presenteert magazine

Ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan, heeft de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in samenwerking met Augeo Magazine een special uitgebracht over seksueel geweld en uitbuiting van kinderen.

Het online themanummer biedt ouders en professionals achtergrondinformatie en praktische tips om seksueel geweld te voorkomen, te signaleren en te stoppen.

Augeo en de Nationaal Rapporteur hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het nog effectiever helpen van slachtoffers en voorkomen van nieuwe slachtoffers.

In Nederland is de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen inmiddels twintig jaar geleden aangesteld. De Nationaal Rapporteur is een onafhankelijk instituut, bestaande uit een multidisciplinair team van medewerkers onder leiding van de derde rapporteur sinds 2000, Herman Bolhaar. De Nationaal Rapporteur adviseert de regering over het voorkomen en effectief aanpakken van seksueel geweld tegen kinderen en mensenhandel. Daarvoor voert het instituut onderzoek uit naar de aard en omvang van de problematiek, monitort de effecten van het beleid dat op deze terreinen wordt gevoerd en doet aanbevelingen ter verbetering.

Lees hier de special Kinderen en seksueel geweld.