Eerste challenge Kind Centraal van start

Vanaf vandaag kunnen professionals de eerste challenge doen van de Augeo-campagne Kind Centraal. Zo kunnen zij testen en leren hoe ze kinderen kunnen betrekken als ze het idee hebben dat deze thuis niet veilig zijn.

Met zes challenges in zes weken kunnen professionals gratis hun vaardigheden en bewustwording rondom het betrekken van kinderen nog verder verbeteren.

Er is nog veel behoefte aan training op het gebied van het betrekken van kinderen. Vooral over het voeren van een gesprek met een kind en bijvoorbeeld hoe je om gaat met geheimhouding.

Het lijkt zo logisch. Om bij vermoedens van kindermishandeling ook de kinderen zelf te betrekken. Natuurlijk doen professionals die met kinderen werken dat. Toch blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zeg je dan tegen het kind? En waarom ervaren kinderen zelf vaak dat ze helemaal niet betrokken worden?

Aanmelden

Op www.augeo.nl/kindcentraal kun je je aanmelden. Na je aanmelding ontvang je iedere week een mail als er weer een nieuwe challenge voor je klaar staat. Ook na 28 september kun je nog gewoon meedoen.