Aanmelding online première Jij bent de Baas

In Jij bent de Baas blikken drie jongvolwassen ervaringsdeskundigen van Team-KIM, samen met de hulpverleners uit hun jeugd terug op de periode dat ze met elkaar te maken hadden. De documentaire gaat op 17 november online in première.

Wie zich vooraf opgeeft, ontvangt een link om deze première via de livestream bij te wonen.

Team Kim  film Jij bent de Baas

Team-Kim geeft voorlichting over kindermishandeling aan kinderen, jongeren en professionals binnen Nederland.

Het team bestaat uit twaalf ervaringsdeskundigen tussen de 18 en 35 jaar oud, met diverse culturele achtergronden, die zelf te maken hebben gehad met een vorm van kindermishandeling in hun jeugd.

De ervaringsdeskundigen en hulpverleners in de film reconstrueren cruciale momenten waarin keuzes werden gemaakt die tot constructief contact leidden. Maar ze bespreken ook situaties en inschattingen die extra onveiligheid als gevolg hadden en die zelfs leidden tot een breuk in het contact. Wat maakte dat het die ene hulpverlener wel lukte een verbinding tot stand te brengen? Wat was daarvoor nodig? En waarom werkte het soms niet?
 
De inzichten en lessen die gedeeld worden in deze film zijn belangrijk voor alle (aankomende) professionals die met kinderen, jongeren en ouders werken. Team-KIM zal deze documentaire inzetten in de voorlichting voor professionals en beleidsmakers binnen het sociale domein. 

Programma

15.00 uur:  Welkom en vertoning 'Jij bent de Baas'
16.00 uur:  Nagesprek met o.a. directeur Team-KIM, Kim van Laar en cabaretière en ambassadeur van Team-KIM, Karin Bloemen
17.00 uur:  Einde programma

Aanmelden online première 17 november