Expositie WIJ... voortaan op twee plaatsen tegelijk

De binnen- en buitenexpositie WIJ... doorbreken de cirkel van geweld staat vanaf volgende week op twee plaatsen tegelijk in het land. Zuidplas (11 mei) en WIJ…Venlo (13 mei) zijn de eerste twee plaatsen die tegelijk laten zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling.

In totaal zetten meer dan 25 gemeenten/regio’s deze expositie van 28 portretten in.

Het project WIJ…doorbreken de cirkel van geweld is bedoeld om huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht te brengen, terug te dringen, de schade ervan te beperken en de vicieuze cirkel van geweld en de overdracht van generatie op generatie doorbreken.

De expositie laat zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, door voor iemand anders dat steuntje in de rug te zijn, dat beetje extra aandacht te geven waardoor die persoon zelf de stap kan zetten om de cirkel van geweld te doorbreken.

Reserveren

In december 2021 is er nog ruimte om de expositie in je gemeente/of regio te reserveren. Ook is het nu al mogelijk om reserveringen te maken voor het jaar 2022. Zowel de binnen- als de buitenexpositie zijn meerjarig in te zetten in de regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Als de coronamaatregelen versoepeld zijn, kan het hele pakket aan beschikbare communicatiemiddelen weer ten volle worden benut.