Utrechtse studentenvereniging start campagne tegen seksueel geweld

De Utrechtse studentenvereniging Veritas heeft in samenwerking met andere studentenverenigingen een campagne opgezet tegen seksueel geweld: #ThisIsHowWeDoIt! Aanleiding was het onderzoek van Amnesty International waaruit blijkt dat 11 procent van de vrouwelijke studenten en 1 procent van de mannelijke studenten in de studententijd is verkracht.

Met posters, flyers, een Instagramcampagne en seksuele voorlichting willen de verenigingen op een positieve manier bijdragen aan het seksleven van studenten.

Met de campagne #ThisIsHowWeDoIt hoopt Veritas het taboe rondom dit onderwerp weg te nemen en seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken. 

Volgens Laura Baartmans van Veritas wordt er nog veel te weinig over het onderwerp gesproken. "We willen gelijk aan eerstejaars meegeven dat het oké is om elkaars grenzen te checken en dat ook uit te spreken," zegt zij in een interview met RTV Utrecht.

Baartmans had gisteren een gesprek met de Utrechtse burgemeester Dijksma om haar bij te praten over de plannen. "We hebben haar een poster overhandigd en verteld waar de campagne vandaan komt en waarom wij deze campagne zo belangrijk vinden."

Ook buiten Utrecht wordt het opgepakt en worden studenten op de campagne gewezen.