Nieuw platform voor jongeren om online seksueel misbruik bespreekbaar te maken

Jaarlijks worden ruim 100.000 kinderen en jongeren slachtoffer van een vorm van online seksueel misbruik als sextortion, grooming of shame sexting. Vormen en aantallen groeien, en de drempel om hulp te vragen is hoog. Slachtoffers worstelen met schuldgevoel en schaamte en durven vaak niets te zeggen.

De angst dat hun naaktbeelden ergens opduiken, achtervolgt hen. Bovendien gaat online seksueel misbruik geregeld gepaard met fysiek seksueel geweld. WTFFF?! speelt in op de informatie- en hulpbehoeften van jongeren na het meemaken van online seksueel grensoverschrijdend gedrag of misbruik. En verwijst door naar gespecialiseerde hulp.

WTFFF!? vóór en dóor jongeren

WTFFF!? is niet alleen vóór jongeren, maar ook samen mét jongeren ontstaan. En nog steeds wordt er continu geklankbord met jongeren zodat de content volledig aansluit bij hun belevingswereld. Door de eerlijke verhalen doorbreken we het taboe rondom online seksueel misbruik en worden drempels om erover te praten met een naaste of (anoniem) met een hulpverlener, verlaagd.

Bron: seksuelevorming.nl