Gemeente Amsterdam krijgt 'meerdere signalen' van seksueel misbruik Oekraïense vluchtelingen

Bij de gemeente Amsterdam zijn meerdere signalen binnengekomen over seksueel misbruik bij Oekraïense vluchtelingen die in de stad zijn opgevangen. Dat laat burgemeester Femke Halsema weten in een antwoord op schriftelijke vragen van raadslid Sheher Khan (Denk). Tot nu toe is er één zedenzaak opgepakt door de politie. Ook was er in één geval sprake van seksuele uitbuiting en zijn er in een woning 'signalen van illegale prostitutie' geweest.

Het slachtoffer van de zedenzaak is een Oekraïense vrouw. Zij zou in een woning zijn aangerand. De zaak van seksuele uitbuiting speelde zich af in Den Haag, maar het gaat daarbij om vrouwen die eerder in een opvanglocatie in Amsterdam zaten.

Ten slotte noemt de burgemeester een woning waar meerdere Oekraïense vrouwen werden aangetroffen. Volgens Halsema zouden er daarbij lichte signalen zijn geweest van illegale prostitutie. Ze benadrukt dat het in dit geval niet om uitbuiting gaat. De vrouwen zijn inmiddels verwezen naar reguliere opvanglocaties en in contact gebracht met hulpverlening.

Bron: at5.nl