Lokale alliantie Alkmaar, Dijk en Waard

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

In Nederland worden per jaar zo’n 30.000 ouderen het slachtoffer van financieel misbruik, zoals pinpasfraude, gedwongen testamentwijziging of het wegnemen van waardevolle eigendommen. Verschillende organisaties in Alkmaar, Dijk en Waard hebben de handen ineen geslagen om ouderen bewust te maken van het risico op financiële uitbuiting en hen te informeren over de mogelijkheden om hun financiële zaken zo te regelen dat de kans op uitbuiting afneemt.

Veilig financieel ouder worden

De lokale alliantie 'Veilig financieel ouder worden Alkmaar, Dijk en Waard' bestaat uit een groep mensen uit verschillende werkvelden (zoals politie, wijkverpleegkundige, notaris, bankmedewerker). De deelnemers komen allemaal vanuit hun eigen functie in aanraking met ouderen en kunnen een actieve rol spelen bij het herkennen en aanpakken van financiële uitbuiting.

Lokale alliantie

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Deelnemers aan allianties zijn bijvoorbeeld Veilig Thuis, politie, notarissen, wijkverpleegkundigen, banken, ouderenbonden, thuiszorg, bewindvoerders, gemeenten, (thuis-)zorginstellingen, etc. Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde ‘korte lijntjes’: de diverse disciplines leren elkaar kennen en trekken gezamenlijk op.

Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen. Partijen die deelnemen aan een lokale alliantie weten elkaar daardoor ook buiten de bijeenkomsten om makkelijker te vinden in gevallen van een niet pluis gevoel of spoed.

Contact 

Contactgegevens lokale alliantie Alkmaar, Dijk en Waard
Keizelbos 1
1721 PJ
Broek op Langedijk
 

Telefoonnummer 0226 318345
E-mail info@fvow.nl
Website www.fvow.nl