Lokale alliantie Berg en Dal

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

Op 31 januari 2019 ondertekenden 10 organisaties het samenwerkingsverband ‘Financieel veilig ouder worden in de gemeente Berg en Dal’. Met deze samenwerking willen de organisaties financieel misbruik van ouderen voorkomen en aanpakken.

Veilig gemeente

De gemeente Berg en Dal wil voor iedereen een veilige gemeente zijn. Daarom hebben de organisaties het samenwerkingsverband opgezet. Iedereen, jong en oud, die zich zorgen maakt of meer informatie wil kan bij de organisaties terecht. De organisaties delen kennis en ervaringen en ze helpen elkaar om kwetsbare ouderen te beschermen. Ook weten ze elkaar te vinden als er een vermoeden is van financieel misbruik van ouderen.

Door samen te werken ontstaat meer bewustwording over financieel misbruik en wat je samen kunt doen om het te voorkomen.

Doelstelling

De Lokale Alliantie Berg en Dal 'Veilig financieel ouder worden' heeft als doel het creëren van een uniek netwerk met korte lijnen, waarbij zakelijke, niet-zakelijke, private en publieke organisaties én vrijwilligers elkaar kennen. Gezamenlijk zorgen wij zorgen voor een veilige financiële omgeving voor alle senioren in de gemeente Berg en Dal.

Contact

Wilt u up to date worden gehouden over de ontwikkelingen van de Lokale Alliantie Berg en Dal en bijeenkomsten die worden georganiseerd? Meld u aan via e.v.dorst@bergendal.nl.