Lokale alliantie Deventer

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

In Deventer is sinds 2019 een Lokale Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden actief. In de kopgroep hebben verschillende disciplnes zitting zoals een bewindvoerder, een mentor, politie, notariaat, wijkteam, huisarts en het bijzondere zorg team van de gemeente.

Financiële uitbuiting

Financiële uitbuiting betekent dat mensen misbruik maken van het geld van een oudere. Bijvoorbeeld een dochter die zorgt voor haar vader met dementie, maar ondertussen stiekem boodschappen doet met de bankpas van haar vader.

Lokale alliantie

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen.

Contact

Denkt u dat u financieel misbruikt wordt, of vermoedt u dat dit bij iemand in uw omgeving gebeurt? Dan kunt u terecht bij de Lokale Alliantie tegen financieel misbruik in Deventer. Telefoonnummer 0800 8778771. U kunt ook terecht bij uw eigen huisarts, de politie of bij de zorginstelling waar het gebeurt.