Lokale alliantie Gooi en Vechtstreek

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

Mensen die afhankelijk zijn van anderen kunnen kwetsbaar worden voor financieel misbruik. Om dat tegen te gaan heeft een bijzonder netwerk van professionals en vrijwilligers uit de publieke én de private sector de handen ineengeslagen. Zij hebben de ‘Lokale Alliantie Financieel veilig ouder worden regio Gooi en Vechtstreek’ gevormd om financieel misbruik te voorkomen of aan te pakken als het zich toch voordoet.

Kennis bundelen

Een lokale alliantie is een netwerk van commerciële en niet-commerciële deelnemers die hun kennis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Deelnemers aan allianties zijn bijvoorbeeld Veilig Thuis, politie, notarissen, wijkverpleegkundigen, banken, ouderenbonden, thuiszorg, bewindvoerders, gemeenten, (thuis-)zorginstellingen, etc.

'Korte lijntjes’

Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde ‘korte lijntjes’: de diverse disciplines leren elkaar kennen en trekken gezamenlijk op. De partners komen vier keer per jaar bij elkaar. Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen. Partijen die deelnemen aan een lokale alliantie weten elkaar daardoor ook buiten de bijeenkomsten om makkelijker te vinden in gevallen van een niet pluis gevoel of spoed.

De kernleden van de Lokale Alliantie Gooi en Vechtstreek komen minimaal drie keer per jaar samen.

Contact

Afke Jong
Adviseur bescherming & opvang
a.jong@regiogv.nl