Lokale alliantie Hoogeveen

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 
 

Financiële uitbuiting van (met name) ouderen komt overal voor, helaas ook in Hoogeveen. Dit alleen oplossen is lastig, maar in Hoogeveen sta je er niet alleen voor!

Er zijn verschillende organisaties in Hoogeveen betrokken bij de Lokale Alliantie financieel veilig ouder worden.

Netwerk

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen.

Doel

Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde “korte lijntjes”: de diverse disciplines leren elkaar kennen en trekken gezamenlijk op. Het doel van de lokale alliantie is het samen creëren van bewustwording van financiële uitbuiting onder de inwoners van Hoogeveen en het leren kennen van de signalen. Partijen die deelnemen aan de lokale alliantie weten elkaar daardoor ook buiten de bijeenkomsten om makkelijker te vinden in gevallen van een niet pluis gevoel of spoed. Alles om een (mogelijk) slachtoffer zo goed en professioneel mogelijk te begeleiden.

Contact

Voor meer informatie en advies of het melden van financieel misbruik kunt u terecht bij het meldpunt van de Alliantie Hoogeveen. Dit is ondergebracht bij Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. U kunt contact opnemen via veiligouderworden@swwh.nl.