Lokale alliantie Midden-Groningen

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

In de zomer van 2019 kwamen een aantal partijen bij elkaar voor de oprichting van een bijzonder samenwerkingsverband: De Lokale Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden Midden-Groningen. Een netwerkverband waarin de zakelijke, financiële sector de zorg- en welzijnssector vindt. De deelnemers hebben als doel hun kennis en expertise te bundelen en te verbinden met elkaar. Zo willen zij komen tot een succesvolle aanpak van financiële uitbuiting van ouderen.

Lokale alliantie

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Deelnemers aan allianties zijn bijvoorbeeld Veilig Thuis, politie, notarissen, wijkverpleegkundigen, banken, ouderenbonden, thuiszorg, bewindvoerders, gemeenten, (thuis-)zorginstellingen, etc. Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde ‘korte lijntjes’: de diverse disciplines leren elkaar kennen en trekken gezamenlijk op. De partners komen vier keer per jaar bij elkaar.

Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen. Partijen die deelnemen aan een lokale alliantie weten elkaar daardoor ook buiten de bijeenkomsten om makkelijker te vinden in gevallen van een niet pluis gevoel of spoed.

Financieel veilig ouder worden

De alliantiepartijen willen dat mensen in de Midden-Groningen zoveel mogelijk financieel veilig ouder kunnen worden. De lokale allianties volgen op de nationale Brede Alliantie en passen hun aanpak en werkwijze aan op de lokale infrastructuur en mogelijkheden.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u per mail een vraag stellen aan lokale alliantie Groningen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie op uw bericht.