Lokale alliantie Zoetermeer

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

De vergrijzing neemt in de komende jaren rap toe, ook in Zoetermeer. Een groep lokale deskundigen/professionals besloot daarom eind vorig jaar de Lokale Alliantie Zoetermeer op te richten, met als doel financieel misbruik bij ouderen te bestrijden en bewustwording te creëren op dit vlak.

Alliantie

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Deelnemers aan allianties zijn bijvoorbeeld Veilig Thuis, politie, notarissen, wijkverpleegkundigen, banken, ouderenbonden, thuiszorg, bewindvoerders, gemeenten, (thuis-)zorginstellingen, etc. Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde ‘korte lijntjes’: de diverse disciplines leren elkaar kennen en trekken gezamenlijk op.

Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen. Partijen die deelnemen aan een lokale alliantie weten elkaar daardoor ook buiten de bijeenkomsten om makkelijker te vinden in gevallen van een niet pluis gevoel of spoed.

Kopgroep

De kopgroep van deze alliantie bestaat uit Rabobank, JHD Notarissen, Alsa Zorg, Stichting Budgetzorg, Welthuis en de politie. In het kielzog daarvan zijn er nog zo’n vijftig professionals betrokken die het project ondersteunen. Er komen steeds meer deskundigen bij.

Contact

Rabobank Zoetermeer
Roxana Faujdar
Telefoon: (070) 371 88 88