Professional, ga bij kindermishandeling naast de ouder staan

Van veel behandelvormen in situaties van kindermishandeling, weten we maar weinig over de effectiviteit. “Dat is best heftig, zeker voor een ontwikkeld land als Nederland. We zouden voorloper moeten zijn op dit gebied”, zegt hoogleraar Forensische Gezinspedagogiek Lenneke Alink in Secondant. 

Alink stelt in dit artikel dat het enorm belangrijk is om als professional naast een ouder te gaan staan. "Vreselijk ingewikkeld bij een ouder die je op voorhand niet vertrouwt, erkent ze. “Maar dat is wel een van de belangrijkste dingen om te voorkomen dat kindermishandeling wordt doorgegeven aan de volgende generatie.”

Lees het hele artikel op CCV-Secondant.nl.

Auteur

Door van der Wiele, Secondant Platform voor maatschapelijke veiligheid