Eerste hulp bij stalking

Praktische tips voor slachtoffers, hulpverleners en politie.

Voerman, B. & Brandt, C. Eerste hulp bij stalking. Praktische tips voor slachtoffers, hulpverleners en politie. Utrecht: De Tijdstroom.

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met een stalker. Wat kun je er tegen doen?

Tips van slachtoffers

Dit boek geeft de lezer inzicht in het gedrag van stalkers en informatie over veiligheidsmaatregelen die genomen kunnen worden. Lessen en ervaringen, de wetenschap en de verhalen en tips van slachtoffers zijn erin verwerkt. Centrale vraag is: hoe zijn slachtoffers zodanig te ondersteunen dat ze zelf de controle over hun leven kunnen terugkrijgen?

De auteurs zijn psycholoog, werkzaam bij de politie en onder meer belast met de aanpak van stalking en huiselijk geweld. Ze adviseren in moord- en zedenzaken en bij stalking en bedreiging. Ze verzorgen daarnaast workshops en trainingen over deze thema's voor politie, hulpverleners en slachtoffers.

Verkrijgbaarheid

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel of via uitgeverij De Tijdstroom.
Prijs: € 25,50.