Wijkteams en het pettenvraagstuk

Mogen we nu wel of niet gegevens delen? Dit is misschien wel een van de meest voorkomende vragen en strubbelingen bij professionals in het sociaal domein. Waarom en hoe komen deze professionals klem te zitten? En welke rol kun je als directeur of leidinggevende spelen om duidelijkheid en meer handelingsruimte te bieden? De antwoorden komen aan bod in de publicatie Wijkteams en het pettenvraagstuk. Dit is de vierde en laatste in de reeks Privacy in het sociaal domein.

De publicatie is opgesteld door het traject Uitwisseling persoonsgegevens en privacy (UPP) van het Programma Sociaal Domein, met medewerking van VNG, Nederlands Instituut van psychologen (NIP), Divosa, de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO) en de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW).