Slachtofferhulp Nederland introduceert online Community voor lotgenoten

Slachtofferhulp Nederland is deze zomer gestart met Slachtofferhulp Community. Hier kunnen mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt steun bij elkaar vinden in een besloten online groep.

De eerste groep in de Community is bedoeld voor mensen die te maken hebben gehad met mishandeling of geweld. In de toekomst komen er ook groepen voor andere gebeurtenissen, bijvoorbeeld stalking, vermissing of huiselijk geweld. Zo hoopt Slachtofferhulp Nederland steeds meer lotgenoten met elkaar in contact te brengen en herstel te stimuleren.

Veilige omgeving

De organisatie organiseert al jaren lotgenotengroepen door het hele land. Ook konden slachtoffers hun ervaringen al delen via een lotgenotenforum. Met de nieuwe online Community biedt Slachtofferhulp Nederland een anonieme en veilige omgeving waar slachtoffers ervaringsverhalen kunnen bekijken, kunnen reageren en zelf hun verhaal kunnen doen.