Zorgen over personeelsverloop Veilig Thuis Drenthe

(Oud-)medewerkers van Veilig Thuis Drenthe maken zich zorgen over het grote personeelsverloop en de toegenomen focus op productie en termijnen waarbinnen onderzoeken klaar moeten zijn.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Stadspartij PLOP heeft het college in Assen om een onafhankelijk onderzoek gevraagd.

Sinds 2017 zijn 21 van de 57 medewerkers bij Veilig Thuis Drenthe vertrokken. Ruim 40 procent van het personeel is nieuw. Dit zijn veelal werknemers met minder ervaring, deels uitzendkrachten, zo luidt de kritiek.

"Op de front-office, waar meldingen van complexe zorg binnen komen, zaten altijd ervaren krachten om de eerste beoordeling te doen. Daar moet je geen mensen met geen of weinig ervaring op zetten", zegt een anonieme betrokkene in het Dagblad van het Noorden.

Geen probleem

GGD-directeur Karin Eeken vindt de kritiek niet terecht. "We krijgen veel nieuw personeel binnen, maar dat is geen probleem voor onze dienstverlening. Het zijn goede mensen: opgeleide, gecertificeerde professionals. Waar mensen geen ervaring hebben, leiden we ze op en laten we ze werkervaring opbouwen."

Verscherpt toezicht

Veilig Thuis Drenthe werd in 2016 onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gesteld. Na een inhaalslag van vier maanden, met inzet van extra personeel, werd dit toezicht opgeheven.