Kinderpostzegelactie in teken van kinderen in opvang

De Kinderpostzegelactie gaat vandaag weer van start. Met het thema 'Dichtbij ieder kind' richt de actie zich dit jaar op de ruim 8.500 kinderen die tijdelijk in een daklozen- of vrouwenopvang wonen.

Zo zijn er dit jaar met financiƫle steun van Kinderpostzegels 725 'Warm Welkom Tassen' verspreid onder elf opvanginstellingen in Nederland. Deze rugzakken bevatten een knuffel en wat speelgoed. Ze zijn bedoeld om de kinderen iets beter thuis te laten voelen.

Egelknuffel aan een rugzak.

Verder heeft Stichting Kinderpostzegels met de Federatie Opvang en IVN Natuureducatie het project Huisje Boompje Beestje ontwikkeld.

Met dit project wordt een groot aantal instellingen voor daklozen- en vrouwenopvang kindvriendelijker gemaakt door natuur in het leven van de kinderen te brengen.

Huisje Boompje Beestje

Uit onderzoek blijkt dat spelen, natuur en dieren een positief effect hebben op het zelfvertrouwen van deze kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen.

De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden. Deze week gaan ruim 160.000 kinderen langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen.