Maak het bespreekbaar - Onderzoek naar jonge (potentiële) daders van seksueel kindermisbruik

Dit onderzoek van Stop it Now en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen geeft inzicht in (potentieel) daderschap.

Daarmee biedt het aanknopingspunten om seksueel kindermisbruik te voorkomen. Het onderzoek richtte zich op personen tot 26 jaar die naar beeldmateriaal van seksueel misbruik van minderjarigen kijken, of seksueel kindermisbruik hebben gepleegd. 

U vindt het rapport op de website van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen (bron).

Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen & Stop it Now (2023). Maak het bespreekbaar: Onderzoek naar jonge (potentiële) daders van seksueel kindermisbruik. Nationaal Rapporteur.