Nominaties Van Dantzig-penning 2019 geopend

Het is mogelijk om personen te nomineren voor de Van Dantzig-penning 2019. Deze penning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de aanpak van kindermishandeling. De penning wordt uitgereikt tijdens ‘De agenda van het sociaal werk’ op 14 november in de Jacobikerk te Utrecht.

Wat is de Van Dantzig-penning?

Sinds 2005 vindt de uitreiking van de Van Dantzig-penning plaats. De prijs is geïnitieerd door de Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK) ter nagedachtenis naar een van de oprichters van RAAK; de psychiater Dries van Dantzig. Hij geldt als een belangrijke voorvechter van het belang van de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg en in het bijzonder de aanpak van kindermishandeling.

Wat zijn de criteria?

Voor de toekenning van de Van Dantzig-penning 2019 hanteert BPSW de volgende criteria voor verdienstelijkheid in de aanpak van kindermishandeling:

  • De waarde en de betekenis van de verdienste van de kandidaat. Slachtoffers zijn daadwerkelijk gebaat (geweest) en/of zullen in de toekomst gebaat zijn bij wat de kandidaat tot stand heeft gebracht.
  • De kandidaat heeft een hoge mate van invloed op alle domeinen, met een zo groot mogelijk bereik van de doelgroep(en).
  • Eventuele publicaties van (of over het werk van) de kandidaat over kindermishandeling; zijn deze nationaal en/of internationaal verschenen?
  • Aanzien van de kandidaat in het werkveld.
  • De aard, het aantal en omvang van de lofbetuigingen wegen mee.
  • Getuigt de kandidaat van lef, liefde en lange adem voor dit complexe thema?
  • Het vertrouwen dat de kandidaat in de toekomst de aandacht voor de aanpak van kindermishandeling vast zal houden.

Hoe draag je jouw kandidaat voor de Van Dantzig-penning voor?

Je kunt een kandidaat voordragen voor de Van Dantzig-penning door je voordracht voor 1 oktober 2019 per mail te sturen aan info@bpsw.nl o.v.v. Van Dantzig-penning 2019. Lees meer over de prijs op de website van de BPSW.

Voor meer inhoudelijke informatie over de voordracht kun je telefonisch contact opnemen met de voorzitter van de commissie: de heer Heyman, 06 - 130 720 82.