‘Maak het verschil voor een kind' wint Gouden Handjes-prijs

'Maak het verschil voor een kind' heeft de Gouden Handjes-prijs gewonnen. Dit is een aanmoedigingsprijs voor het beste professionele initiatief met betrekking tot kindermishandeling.

'Maak het verschil voor een kind' biedt tips en informatie voor iedereen die regelmatig te maken heeft met kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar.

Maak jij het verschil tegen kindermishandeling

Op de gelijknamige website staat informatie over signalen van kinderen met zorgen thuis, gesprekstips en tips over hoe iemand zelf het verschil maakt voor een kind.

Daarnaast biedt de site meer informatie over professionele welzijns- en hulpverleningsorganisaties in de regio. Zij kunnen verdere hulp bieden en advies geven als dat nodig is.

Maakhetverschilvooreenkind.nl is een initiatief van de werkgroep KOPP/KOV en Jonge Mantelzorgers en bestaat uit MET ggz, Centrum voor Jeugd en Gezin, Vincent van Gogh, GGD Limburg-Noord, Synthese, Wel.kom, Punt Welzijn en Menswel. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de zeven Midden-Limburgse gemeenten.

De Gouden Handjes-prijs werd vorige week uitgereikt tijdens de Conferentie Beweging Limburg tegen Kindermishandeling.